تعریف بسیار ساده و روان از دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال شامل مجموعه ابزارها و فعالیت‌هایی است که به منظور فروش و معرفی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قدمت دیجیتال مارکتینگ به کمتر از دو دهه گذشته باز می گردد. پیش از آن بیشتر از مفهوم تبلیغات یا بازاریابی اینترنتی استفاده می شد که گستردگی آن به اندازه آموزش دیجیتال مارکتینگ نبوده و تنها یک سری روش های نسبتاً ساده جهت تبلیغات و معرفی محصولات در فضای اینترنت (وبسایت ها) را دربرمی گرفت. پیش از بازاریابی اینترنتی هم تقریباً می توان گفت تبلیغات و بازاریابی در فضای مجازی و دیجیتال وجود خارجی نداشته و بی معنی بود.

اهمیت و ضرورت دیجیتال مارکتینگ در دنیای بازاریابی امروز

دیجیتال مارکتینگ مسیری است که فراز و نشیب های زیادی دارد اما در نهایت اگر به صورت تخصصی و حرفه ای انجام گیرد و صبر کافی داشته باشیم، همه این مسیر ها به موفقیت و نتیجه ای مطلوب ختم می شوند.

دیجیتال مارکتینگ تنها به فعالیت های سئو، ایمیل مارکتینگ و تبلیغات بنری محدود نمی شود. در بازه فعالیت های دیجیتال مارکتینگ ظریف ترین فعالیت ها همچون انتخاب نام دامنه وبسایت تا انتخاب شبکه های اجتماعی، ارسال پیام کوتاه، سیستم‌های کد دستوری USSD، آگهی های دیجیتالی تلوزیونی و بیلبوردهای الکترونیکی جای دارند. دیجیتال مارکتینگ به شیوه های متنوعی و بر بسترهای خاصی انجام میشود. که در اینجا به صورت خلاصه به چهار دسته از آن ها می پردازیم:

دستگاه‌های دیجیتال

وبسایت ها، اپلیکیشن ها و گجت هایی که همه ما به صورت مداوم از آن ها استفاده میکنیم. ابزار تکنولوژی به صورت گسترده در زندگی روزمره ما تاثیرگذار هستند و بخش های زیادی از ارتباطات و مصارف را شامل میشوند. دیجیتال مارکتینگ به شکلی حرفه ای و تاثیرگذار در این بخش از زندگی رخنه کرده است.

زیر ساخت های دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ از زیر ساخت های ایجاد شده در بستر اینترنت همچون شبکه های اجتماعی متنوع، استفاده بهینه به عمل می آورد. هر شبکه اجتماعی می تواند یک رسانه قدرتمند برای معرفی هدف یک کمپین باشد. وب سایت های متنوع اجتماعی همچون فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، لینکدین و … در این سال ها نقشی انکارناپذیر در دیجیتال مارکتینگ داشته اند.

رسانه دیجیتال

استفاده مناسب از رویکرد بازاریابی درونگرا از طریق کانال‌های ارتباطی پرداختی، مالکیتی و شخصی نظیر تبلیغات، ایمیل و پیام، موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی به روشنی در کمپین های دیجیتال مارکتینگ قابل ملاحظه است.

منابع دیجیتال

ایجاد منابع اطلاعاتی از فعالیت مشتریان و رصد و بازرسی آنها به منظور شناخت بیشتر از رویکرد مشتریان روشی است که در دیجیتال مارکتینگ بدان زیاد اهمیت داده می شود. ابزارهای دیجیتالی فضایی خاص برای دستیابی به منابع دیجیتالی را فراهم ساخته است.

خدمات دیجیتال مارکتینگ

برخی از مهمترین خدمات دیجیتال مارکینگ
  • بهینه سازی فرایندهای دیجیتال در کسب و کار
  • بازاریابی در شبکه های اجتماعی
  • بازاریابی ایمیلی یا EMail Marketing
  • بازاریابی محتوایی یا Content Marketing
  • تبلیغات در رسانه های دیجیتال
  • بازاریابی در شبکه های اجتماعی
  • بهینه سازی نرخ تبدیل در کسب و کارهای آنلاین
  • تبلیغات کلیکی و انواع مختلف آن
  • تبلیغات در گوگل
  • تعیین استراتژی در کسب و کارهای آنلاین